Οι Εκδόσεις Βακχικόν με την ανθολογία «Η πάλη των λέξεων / The battle of words» στην Poetry Expo 23

Οι Εκδόσεις Βακχικόν με την ανθολογία «Η πάλη των λέξεων / The battle of words» στην Poetry Expo 23

Με αφορμή την Poetry Expo 23, ο οργανισμός του Versopolis –ό,τι πιο οργανωμένο στην ποίηση έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη– απηύθυνε κάλεσμα στις Εκδόσεις Βακχικόν για να συμμετάσχουν ως ένας κατεξοχήν εκδοτικός οίκος της ποίησης στην Ελλάδα. Έχοντας εκδώσει περισσότερες από 200 συλλογές Ελλήνων/Ελληνίδων ποιητών/ποιητριών και κοντά στις 150 συλλογές μεταφρασμένης ποίησης απ’ όλο τον κόσμο, από το 2012, ο εκδοτικός οίκος διαθέτει έναν πλούσιο κατάλογο.

Σε συνεργασία με την ομάδα της Expo, οι Εκδόσεις Βακχικόν διαμόρφωσαν το project «Η πάλη των λέξεων / The battle of words», με μια μικρή και στοχευμένη συλλογή ποιημάτων για τον πόλεμο, την κοινωνική αδικία, την ενδοοικογενειακή βία, την έμφυλη βία, την αστυνομική βία… την κάθε μορφή βίας, αλλά και τον ρατσισμό, την εξορία, τη διαφθορά στην πολιτική, την αδιαφορία της πολιτικής, την πείνα, την προσφυγιά, τους αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον. Στην ανθολογία περιλαμβάνονται ποιήματα 24 ποιητών και ποιητριών με κοινωνική ματιά, κοινωνική κριτική και κοινωνική καταγγελία.

Συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, οι: Νάσος Αθανασίου, Ανδρέας Αντωνιάδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Νίκος Βλαχάκης, Σύλβα Γάλβα, Χριστίνα-Παναγιώτα Γραμματικοπούλου, Κατερίνα Ζυγούρα, Μαλβίνα Ιωσηφίδου, Αγγέλα Καϊμακλιώτη, Ευτυχία Κατελανάκη, Βιβή Κοψιδά-Βρεττού, Φροσούλα Κολοσιάτου, Κατερίνα Λιάτζουρα, Κατερίνα Λιβιτσάνου-Ντάνου, Ευφροσύνη Μαντά-Λαζάρου, Γιώργος Μολέσκης, Ασημίνα Ξηρογιάννη, Ειρήνη Παραδεισανού, Σοφιάννα Παρασκευοπούλου, Φώτης Σκουρλέτης, Ευαγγελία Τάτση, Τόνια Τσαρούχα, Έλενος Χαβάτζας, Στέργιος Φωτόπουλος.

Η μετάφραση είναι της Δήμητρας Χροναράκη.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανθολογία εδώ.

 

Πηγή: diastixo.gr