Προσφορά από την Alpha Bank της έκδοσης «Ταξιδιωτικές Σημειώσεις από τα Ιόνια Νησιά, την Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και την Τουρκία στα 1835»

Προσφορά από την Alpha Bank της έκδοσης «Ταξιδιωτικές Σημειώσεις από τα Ιόνια Νησιά, την Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και την Τουρκία στα 1835»

Η Alpha Bank προσφέρει τη δίτομη έκδοση «Ταξιδιωτικές Σημειώσεις από τα Ιόνια Νησιά, την Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και την Τουρκία στα 1835» με έκπτωση 40% (42,00 Ευρώ) καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Στον πρώτο τόμο ο Βλαδίμηρος Νταβίντωφ (1809-1882), Ρώσος νομομαθής αλλά και λόγιος, καταγράφει τα μνημεία και τα μέρη που επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του το 1835 στην Ελλάδα και στη Μικρά Ασία και μιλά για την ομορφιά των τόπων και για την αγνότητα των ανθρώπων. Παράλληλα, πραγματεύεται τη νεότερη ιστορία και την οργάνωση του νέου Ελληνικού Κράτους, καθώς και την κατάσταση που επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου και της Μικράς Ασίας. Στον δεύτερο τόμο, εκτός από τις 44 λιθογραφίες με θέματα τους τόπους και τα μνημεία από τις περιηγήσεις του, περιλαμβάνονται και οι υδατογραφίες στις οποίες βασίστηκαν οι λιθογραφίες, έργα που σήμερα ανήκουν στο Κρατικό Μουσείο Καλών Τεχνών Πούσκιν στη Μόσχα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν την Έκδοση είτε επισκεπτόμενοι τον πολιτιστικό χώρο της Τράπεζας «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, ΑΘΗΝΑ) ή το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop είτε κατόπιν παραγγελίας
(τηλ. 210 326 2465, e-mail: infopolitismos@alpha.gr).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank στους αριθμούς τηλεφώνου
210 326 2440 και 210 326 2442.

 

Πηγή: diastixo.gr