Τραγωδία στα Τέμπη: Ποιος τελικά είχε πρόσβαση στον χώρο που φυλάσσονταν οι συνομιλίες – «Η Δικαιοσύνη δεν είχε τον διάλογο που δόθηκε στα ΜΜΕ»

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποιος τελικά είχε πρόσβαση στον χώρο που φυλάσσονταν οι συνομιλίες – «Η Δικαιοσύνη δεν είχε τον διάλογο που δόθηκε στα ΜΜΕ»

«Είναι ένας συγκεκριμένος χώρος καταγραφών στη Λάρισα όπου καταγράφεται πλήρως ποιος μπαίνει και πόση ώρα θα μείνει. Άρα μπορεί να διαπιστωθεί ποιος μπήκε» τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για τη δημοσιοποίηση μονταρισμένων με τρόπο που αλλοιώνουν την πραγματικότητα ηχητικών ντοκουμέντων άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τις αντιδράσεις να είναι αλυσιδωτές.

Από το μεσημέρι αναμένεται μεγάλη σύγκρουση στην Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, θα καταβάλουν πρόταση μομφής.

Ποιος τελικά είχε πρόσβαση στον χώρο που φυλάσσονταν οι συνομιλίες

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος έκανε την αποκάλυψη, μίλησε το πρωί στο MEGA για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Βήματος» θέτοντας το ερώτημα, «Ποιος τελικά ήταν αυτός που είχε πρόσβαση να μπει μέσα στον χώρο που φυλάσσονταν οι συνομιλίες και να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες»

Μάλιστα ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος», τόνισε ότι «αυτό μπορεί να ελεγχθεί πάρα πολύ εύκολα.»

«Είναι ένας συγκεκριμένος χώρος καταγραφών στη Λάρισα όπου καταγράφεται πλήρως ποιος μπαίνει και πόση ώρα θα μείνει. Άρα μπορεί να διαπιστωθεί ποιος μπήκε.» τόνισε.

«Αυτά είχαν διαρρεύσει λίγες ώρες μετά το συμβάν, από την 1η Ιανουαρίου, και το ζητούμενο είναι ποιος μπήκε στο σύστημα και τα πήρε και τα μόνταρε.»

« Δόθηκε η εικόνα πως συνομίλησαν ξανά και ξανά με τον μηχανοδηγό. Υπήρξαν καταγγελίες σιδηροδρομικών που είπαν πως είναι μονταρισμένο το υλικό. Τότε, δεν εστιάστηκε εκεί το ενδιαφέρον αλλά αν δει κανείς πλέον τα στοιχεία της δικογραφίας μπορεί εύκολα να τα εντοπίσει», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η αστυνομία λέει πως το υλικό παραδόθηκε χέρι με χέρι και ηλεκτρονικά από υπαλλήλους του ΟΣΕ. Ο κ. Τερεζάκης είχε πει στη Βουλή πως εισήλθε τις πρώτες ώρες με αστυνομικό και το έδωσε σε εκείνον. Η αστυνομία λέει πως τα πήραν 3 Ιανουαρίου και αποδεικνύεται και από τα έγγραφα της δικογραφίας. Ο διάλογος που έχει η Δικαιοσύνη είναι ο σωστός διάλογος. Τον διάλογο τον πήρε αρκετούς μήνες αργότερα. Η Δικαιοσύνη δεν πήρε ποτέ το διάλογο που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης».