Τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Δεκαεπτά κλωστές» του Πάνου Δημάκη

Τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Δεκαεπτά κλωστές» του Πάνου Δημάκη

Το μυθιστόρημα Δεκαεπτά κλωστές του Πάνου Δημάκη, γνωστού και ως το «Γεράκι» στο The Chase, έχει βρει πλέον τον δρόμο του για τη νέα σειρά που ετοιμάζει ο Σωτήρης Τσαφούλιας, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και Κάτιας Κισσονέργη, η οποία θα είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του βιβλίου για το αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδας. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στα Κύθηρα για λογαριασμό της Cosmote TV, σε παραγωγή Tanweer.

Η υπόθεση του βιβλίου, το οποίο κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική, βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία που συντάραξε τα Κύθηρα το 1909. Πρόκειται για μια συναρπαστική κατάδυση στον ψυχισμό του ανθρώπου που είχε ό,τι ήθελε στη ζωή του, που βασιζόταν στην αποδοχή των γύρω του και τους το ανταπέδιδε απλόχερα. Όμως η ξαφνική απόρριψη, η συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει ολόγυρά του τον στρέφουν ενάντια σε όλους και τον οδηγούν στο πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, για τη μοίρα και τα παιχνίδια που παίζει εναντίον μας, για τα αόρατα νήματα που ορίζουν τη ζωή μας, αλλά και τη δύναμη που πρέπει να βρούμε για να την ορίσουμε εμείς οι ίδιοι. Για την ηθική μιας κοινωνίας που μπορεί να καταστρέψει ανθρώπινες ζωές στον βωμό της κανονικότητας της αγέλης, που βασίζεται στο κουτσομπολιό, την κριτική και την κακόβουλη τάση των ανθρώπων να αναζητούν εξιλαστήρια θύματα. Παράλληλα, γι’ αυτή την ηθική που διαμορφώνει ο καθένας προσωπικά, όπως και ήρωας του βιβλίου, ο Καστελάνης, που τον οδηγεί στα ολέθρια αποτελέσματα απέναντι σε μια κοινωνία που τον αντιμάχεται.