«Ρίζες στο μέλλον»: Τα σχέδια της Ιταλίας για τη Φρανκφούρτη το 2024

«Ρίζες στο μέλλον»: Τα σχέδια της Ιταλίας για τη Φρανκφούρτη το 2024

Τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης θα είναι την επόμενη χρονιά η Ιταλία, και στη φετινή διοργάνωση, που ολοκληρώθηκε στις 22 Οκτωβρίου, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και της βιομηχανίας του βιβλίου της Ιταλίας παρουσίασαν τα σχέδιά τους για την επετειακή συμμετοχή της χώρας τους στην έκθεση του 2024.

Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα της ιταλικής συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση θα φέρει τον τίτλο «Ρίζες στο μέλλον» και θα περιλαμβάνει συζητήσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 120 Ιταλών συγγραφέων και καλλιτεχνών. Σύμφωνα με τον ειδικό επίτροπο για την ιταλική συμμετοχή το 2024, Μάουρο Μάτσα, η φράση «Ρίζες στο μέλλον» αντανακλά μία τρισδιάστατη οπτική του χθες και του σήμερα της ιταλικής ιστορίας, με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο.

Από την πλευρά της, η Πάολα Πασαρέλι, γενική διευθύντρια της διεύθυνσης βιβλιοθηκών και πνευματικών δικαιωμάτων του ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γνωστοποίησε ότι το υπουργείο προωθεί προγράμματα για την υποστήριξη μεταφράσεων ιταλικών λογοτεχνικών έργων σε άλλες γλώσσες, ενόψει της έκθεσης του 2024, θεωρώντας ότι η μετάφραση είναι ο απλούστερος τρόπος για να γίνει μια κουλτούρα γνωστή σε άλλες χώρες.

Σημειωτέον ότι είναι η δεύτερη φορά που η Ιταλία θα βρεθεί στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης ως τιμώμενη χώρα – η πρώτη φορά ήταν το 1988.

Πηγή