Ψυχικό: Προφυλακιστέος ο 44χρονος για τη δολοφονία του τοπογράφου

Ψυχικό: Προφυλακιστέος ο 44χρονος για τη δολοφονία του τοπογράφου

Τηρώντας στάση αρνητική έναντι του κατηγορητηρίου που τον θεωρεί τον εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό την περασμένη βδομάδα, ο κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον Ανακριτή.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του τοπογράφου οδηγήθηκε γύρω στις 10 το πρωί στα δικαστήρια για την απολογία του. Η διαδικασία της απολογίας ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεις ώρες με τον κατηγορούμενο να παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, που φαίνεται να ήταν γνωστός ως «ο ωραίος Γιώργος», κατά την απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο έγκλημα σε βάρος του τοπογράφου και σε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας ο συνήγορος του 44χρονου, Νίκος Αλετράς, είπε πως ο εντολέας του δεν δέχεται την κατηγορία και αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος ανέφερε πως ανέμεναν την απόφαση προσωρινής κράτησης και συμπλήρωσε ότι «νομίζω πως είναι σε αρχικό στάδιο η ανάκριση. Ο εντολέας μού έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν. Παραπέμφθηκε επί ενδείξεων, ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σήμερα μπήκαν στη δικογραφία στοιχεία που είναι υπέρ του. Η υπόθεση θα ξεδιαλύνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει εμπλοκή του, την αρνείται. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις δικονομικές εξελίξεις, τις νεότερες αναλύσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία».

Παράλληλα ο κ. Αλετράς συμπλήρωσε πως ο 44χρονος δεν έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η σύνδεση του ονόματος του με το νησί προκαλεί απορία και στον ίδιο τον εντολέα μου».

Παραμένουν στο «κυνήγι» του ηθικού αυτουργού οι Αρχές
Οι Αρχές αναζητούν το όνομα του ηθικού αυτουργού ξεκινώντας από τη Μύκονο, όπου ο τοπογράφος είχε επαγγελματική δραστηριότητα. Άνθρωποι από το περιβάλλον του κατέθεσαν ότι ο Παναγιώτης Στάθης είχε τσακωθεί με γνωστό μεσίτη της Μυκόνου.

Μάλιστα, το θύμα πίστευε ότι εκείνος είναι ο άνθρωπος πίσω από την επίθεση που είχε δεχθεί στο Χαλάνδρι, έξω από το σπίτι του το 2021. Εξαιτίας αυτής της επίθεσης, λίγους μήνες μετά, είχε μετακομίσει στο Παλαιό Ψυχικό καθώς φοβόταν για τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο μεσίτης αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του τοπογράφου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί για κατάθεση από τις αρχές.

Η κόντρα τους κρατούσε χρόνια και η τελευταία αφορούσε οικόπεδα στην περιοχή Καραπέτη στη Μύκονο. Οικόπεδα που έγιναν «χρυσάφι» εξαιτίας της κατασκευής ξενοδοχείου μεγάλης ξένης εταιρείας.

Οι απαντήσεις θα δοθούν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των 4 κινητών του 44χρονου. Το θέμα είναι να «ανοίξουν» όλες οι επικοινωνίες του, καθώς σύμφωνα με τη σύντροφό του, ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε συχνά το Signal.

Για τις αρχές, ο 44χρονος είναι παλιός γνώριμος καθώς ανήκε στη λεγόμενη «Greek Mafia» και μάλιστα είχε καταδικαστεί σε ισόβια – τα οποία στη συνέχεια «έσπασε» – για τη δολοφονία επιχειρηματία το 2008 στην Πεντέλη.

Έμεινε 13 χρόνια στη φυλακή, καταδικασμένος ακόμα και για την απαγωγή Παναγόπουλου, και αποφυλακίστηκε στις 14 Απριλίου 2022. Δύο χρόνια μετά, κατηγορείται αυτή τη φορά ως εκτελεστής στην εν ψυχρώ δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη.

Πηγη