Πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρζα

Πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρζα

Πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες προσείλκυσε φέτος η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Σάρζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, αριθμός που ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Ίσως η σημαντικότερη είδηση που βγήκε στη διάρκεια της έκθεσης ήταν η ανακοίνωση του σεΐχη Σουλτάν μπιν Μοχάμαντ αλ Κασίμι για τη διάθεση ποσού ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την απόκτηση νέων εκδόσεων που παρουσιάστηκαν φέτος στη Σάρζα, ώστε οι βιβλιοθήκες του εμιράτου να εμπλουτιστούν με βιβλία από τους περισσότερους από 2.000 εκδοτικούς οίκους από 109 χώρες που συμμετείχαν ως εκθέτες.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, η κόρη του σεΐχη, Μποντούρ αλ Κασίμι, έκανε λόγο για μία πρωτοβουλία που θα επιτρέψει στις βιβλιοθήκες της Σάρζα να αποκτήσουν νέες εκδόσεις από διάφορες κατηγορίες βιβλίων, ώστε «να εξυπηρετούν καλύτερα τα μέλη και τους επισκέπτες τους και να συνεχίσουν να προωθούν μια κοινωνία βασισμένη στη γνώση», ενώ μιλώντας για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρζα δήλωσε πως «έχει εξελιχθεί σε μια ολιστική εκδήλωση, που ενσωματώνει τους ζωτικούς ρόλους της προώθησης και του μάρκετινγκ βιβλίων, καθώς και την ενίσχυση του πολιτισμού και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη γνώση. Έχει επίσης αναδειχθεί ως μια παγκόσμια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκδοτικούς οίκους να ξεπερνούν τις προκλήσεις μέσω της υποστήριξης, της εκπαίδευσης, των βραβείων και άλλων πόρων. Όλα αυτά ενίσχυσαν περαιτέρω την απήχηση της Σάρζα ως προτιμώμενου προορισμού για τοπικούς και διεθνείς επαγγελματίες της βιομηχανίας του βιβλίου».

Σημειωτέον ότι η Σάρζα θα είναι η τιμώμενη συμμετοχή στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης (δείτε περισσότερα εδώ).

Πηγή: