Νόμπελ Οικονομίας 2022: Οι Μπερνάνκι, Ντάιαμοντ και Ντίμπβιγκ τιμήθηκαν με το βραβείο για έρευνες σε τράπεζες

Νόμπελ Οικονομίας 2022: Οι Μπερνάνκι, Ντάιαμοντ και Ντίμπβιγκ τιμήθηκαν με το βραβείο για έρευνες σε τράπεζες

«Για τις έρευνές τους σχετικά με τις τράπεζες και τις οικονομικές κρίσεις», ανακοίνωσε σήμερα η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

Με την ανακοίνωση των φετινών νικητών για το Νόμπελ Οικονομίας ολοκληρώθηκαν σήμερα οι ανακοινώσεις για τα Βραβεία Νόμπελ 2022.

Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών απένειμε  το Βραβείο Νόμπελ 2022 στις Οικονομικές Επιστήμες στους Ben S. Bernanke, Douglas W. Diamond και Philip H. Dybvig.

Οι τρεις οικονομολόγοι τιμήθηκαν «για την έρευνά τους σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικές κρίσεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Νόμπελ.

Το βραβείο είναι το τελευταίο από τα φετινά Νόμπελ και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων κορωνών Σουηδίας.

πηγή : newpost.gr
newzme.gr

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.