Κεραμέως: Στενάχωρη εξέλιξη η διαγραφή Σαμαρά από τη ΝΔ, αλλά δυστυχώς δεν άφηνε κανένα περιθώριο

Κεραμέως: Στενάχωρη εξέλιξη η διαγραφή Σαμαρά από τη ΝΔ, αλλά δυστυχώς δεν άφηνε κανένα περιθώριο

Στη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στο Mega η Νίκη Κεραμέως.

«Είναι μία πολύ στενάχωρη εξέλιξη. Μιλάμε για τον Αντώνη Σαμαρά, μιλάμε για έναν πρώην πρόεδρο της ΝΔ, πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος σε δύσκολα χρόνια έβαλε πλάτη προκειμένου η χώρα μας να σταθεί όρθια. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Αντώνης Σαμαράς με έχει τιμήσει και αυτό δεν το ξεχνώ.

Πέρα από αυτό όμως, η αλήθεια είναι ότι με την τελευταία του τοποθέτηση διαφώνησε συνολικά με την πορεία της κυβέρνησης. Οριζοντίως διαφώνησε και διαφώνησε και σε επιμέρους ειδικά ζητήματα, όπως είναι τα εθνικά. Αυτό δεν άφηνε κανένα περιθώριο, καμία άλλη επιλογή. Δυστυχώς», είπε στην αρχική της τοποθέτηση η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και συνέχισε:

«Η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα σε σχέση με την στάση που ο ίδιος επέλεξε να κρατήσει. Η ΝΔ είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στη χώρα μας. Μπορείς να διαφωνείς ή να συμφωνείς μαζί της, αλλά είναι ένας πυλώνας σταθερότητας. Είναι μια σταθερά στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, στη Βουλή. Η ΝΔ είναι μια συμπαγής ΚΟ. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία ανησυχία για την πορεία της κυβέρνησης.

Η ΝΔ είναι στον έκτο χρόνο διακυβέρνησης, έχει περάσει πολύ δύσκολους καιρούς και είναι δυνατή, αρραγής. Έχουμε έναν ισχυρότατο πρωθυπουργό, μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν πολύ συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το πού θέλουμε να πάμε το χώρα μέχρι το 2027».

Κεραμέως: Έχουμε μια πορεία για τον κατώτατο μισθό που θα φτάσουμε τα 950 ευρώ το 2027

Η Νίκη Κεραμέως, στη συνέχεια, ανέλυσε τον οδικό χάρτη που υπάρχει για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει ως στόχο μέχρι το 2027 να φτάσει τα 950 ευρώ.

«Έχουμε μια πορεία για τον κατώτατο μισθό που θα φτάσουμε τα 950 ευρώ το 2027. Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση στον κατώτατο μισθό κατά 46% από το ’19 μέχρι το ’27. Έρχεται μια ευρωπαϊκή οδηγία και λέει σε όλα τα κράτη μέλη που έχουν νομοθετικά κατοχυρωμένο κατώτατο μισθό ότι πρέπει να βάλουν όσο πιο σαφή και αντικειμενικά κριτήρια και γιατί όχι να μην προβλέπεται και ένας αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής του κατώτατο μισθού. Αυτό είναι μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι στη διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που έχουμε εισηγηθεί το οποίο προβλέπει έναν αυτόματο μηχανισμό αύξησης του κατώτατου μισθού από το 2027 και μετά. Θα λαμβάνει υπόψιν τον πληθωρισμό και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας

Για πρώτη φορά προβλέπεται ρητά στον νόμο ότι δεν επιτρέπεται μείωση του κατώτατου μισθού», ανέφερε, προσθέτοντας τα εξής:

«Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν τη δυνατότητα να προβλέψουν ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους για τους εργαζομένους. (…) Εμείς το ενθαρρύνουμε και θέλουμε να γίνεται περισσότερο».

 

Πηγή