Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές θα εισέρχονται στα καταστήματα με μάσκα, καθώς η υποχρεωτική χρήσης της παραμένει.

 

Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα ισχύουν μέχρι και τις 15 Μαΐου 2022.

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση 40002/14-04-2022, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση όσα προβλέπονται από το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013, και επειδή η πρώτη Κυριακή του Μαΐου 2022 συμπίπτει με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μετατέθηκε χρονικά την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου 2022.

Η λειτουργία των μαγαζιών την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 θα είναι με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00.

Με αφορμή την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά και των γιορτινών ημερών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν. Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο αλλά και στην πολύπαθη αγορά».

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές θα εισέρχονται στα καταστήματα με μάσκα, καθώς η υποχρεωτική χρήσης της παραμένει.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

  • Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, με τις κυρώσεις προς τον εμπορικό κόσμο να είναι αυστηρές.
  • Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
  • Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πηγή: newpost.gr

newzme.gr

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.