Δολοφονία στο Ψυχικό: Τα κινητά θα «δείξουν» τον ηθικό αυτουργό – Τα ταξίδια στη Μύκονο και τα ευρήματα που καίνε τον 44χρονο

Δολοφονία στο Ψυχικό: Τα κινητά θα «δείξουν» τον ηθικό αυτουργό – Τα ταξίδια στη Μύκονο και τα ευρήματα που καίνε τον 44χρονο

Η ανάσυρση δεδομένων από τα τρία κινητά τηλέφωνα και τις τέσσερις κάρτες sim που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 44χρονου κατηγορουμένου για την δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, αναμένεται να οδηγήσουν τις αρχές στα ίχνη των ηθικών αυτουργών της εκτέλεσης του 55χρονου τοπογράφου.

Όπως προκύπτει, ο φερόμενος  ως δράστης, γνωστός και ως «ωραίος Τζορτζ», φέρεται να πραγματοποίησε τουλάχιστον 8 ταξίδια στην κοσμοπολίτικη Μύκονο  και να είχε σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες και  με άτομα που έχουν χαρτογραφηθεί ως περιφερειακά στελέχη της Greek Mafia, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα ταξίδια στη Μύκονο και τα ευρήματα που καίνε τον 44χρονο

Τα στελέχη του ανθρωποκτονίων κατάφεραν να εντοπίσουν τις κινήσεις του 44χρονου, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό με τις κινήσεις που έκανε, πριν, αλλά και μετά την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό μέσα από 85 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν καρέ καρέ τις κινήσεις του 44χρονου.

Ο άνδρας εγκατέλειψε την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησε για να φτάσει στην οδό Κρήτης όπου εκτέλεσε τον Στάθη, σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας που διαμένει η αδελφή του στα βόρεια προάστια. Στελέχη της ασφάλειας εκτιμούν πως με την βοήθεια συνεργού του, την απομάκρυνε από το σημείο λίγες ώρες μετά την δολοφονία.

Μετά τον εντοπισμό πυρίτιδας σε επιχειρησιακή ζώνη που φέρεται να φορούσε ο 44χρονος, πάνω στην οποία είχε στηρίξει τα όπλα που χρησιμοποίησε, τα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, αναζητούν και άλλα χρήσιμα στοιχεία σε είδη ρουχισμού του άνδρα που θα τον συνδέσουν ακόμη πιο στενά με την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό. Μάλιστα όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν και τον ρώτησαν αν ήταν ο δράστης της δολοφονίας, ο 44χρονος φέρεται να τους είπε, «με την δική μου μηχανή θα έκανα τη δουλειά, χαζός είμαι»;

Σε παράλληλο στάδιο οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του τοπογράφου, με έναν από τους υπόπτους να δραστηριοποιείται στη Μύκονο στον τομέα των ακινήτων. Σε αυτό το πλαίσιο η σύντροφος του 44χρονου κατηγορουμένου, κατέθεσε ότι γνωρίζει τον ύποπτο για ηθική αυτουργία, και μάλιστα ότι ο σύντροφός της τον είχε συναντήσει 2 φορές στην Μύκονο, το περασμένο Πάσχα προκειμένου να συζητήσουν για «δουλειές». Σημειώνεται ότι στην πολυκατοικία που διαμένει η ίδια και συνελήφθη ο 44χρονος, μένει επίσης ο αδερφός, συνεργάτη του βασικού υπόπτου για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του τοπογράφου.

Πηγή