ΑΦΜ και ΑΜΚΑ γίνονται… ένα: Έρχεται ο προσωπικός αριθμός, ποια στοιχεία θα περιλαμβάνει

ΑΦΜ και ΑΜΚΑ γίνονται… ένα: Έρχεται ο προσωπικός αριθμός, ποια στοιχεία θα περιλαμβάνει

Οι νέες ταυτότητες θα φέρουν μαζί τους ακόμα μία μεγάλη μεταρρύθμιση, αυτή του του προσωπικού αριθμού ο οποίος θα «ενώσει» ΑΦΜ και ΑΜΚΑ αλλά και άλλα στοιχεία κάθε πολίτη.

Σύμφωνα με το Star και τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, φαίνεται ότι τους επόμενους μήνες θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση και ο “προσωπικός αριθμός του πολίτη”.

Ο νέος μοναδικός αριθμός του πολίτη θα αποτελέσει μία βασική μεταρρύθμιση ως προς τα προσωπικά δεδομένα και θα ενοποιεί όλους τους αριθμούς που υπάρχουν στη καθημερινότητα των πολιτών, όπως το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, τον ΑΔΤ, τον Αριθμό Διαβατηρίου και πιθανότατα και τον αριθμό διπλώματος.

Ο αριθμός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το ΑΦΜ του καθενός με τρία επιπλέον ψηφία που μάλλον θα μπορεί να επιλέγει κανείς μόνος του. Συνεπώς και οι νέες ταυτότητες, από ένα σημείο και μετά, θα περιλαμβάνουν τον μοναδικό αριθμό.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο νέος μοναδικός αριθμός θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Νοέμβριο, ενώ τη σχετική ανακοίνωση θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Πηγή