«Τυχερός και ευγνώμων»: Η πρώτη συνέντευξη του Σαλμάν Ρούσντι μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

«Τυχερός και ευγνώμων»: Η πρώτη συνέντευξη του Σαλμάν Ρούσντι μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

Τυχερός και ευγνώμων που επιβίωσε από την επίθεση με μαχαίρι εναντίον του τον περασμένο Αύγουστο στη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη δήλωσε ο Σαλμάν Ρούσντι στην πρώτη του συνέντευξη μετά το αιματηρό περιστατικό, την οποία παραχώρησε στο περιοδικό New Yorker. «Είμαι τυχερός. Αυτό που πραγματικά θέλω να πω είναι ότι το κύριο συναίσθημά μου που ξεχειλίζει είναι η ευγνωμοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιος φταίει για την επίθεση που δέχτηκε, απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες στο προσωπικό ασφαλείας της εκδήλωσης, αλλά και στους φανατικούς ισλαμιστές που θα ήθελαν να τον δουν νεκρό, υποστηρίζοντας ότι ο μόνος που φταίει είναι ο δράστης. Όπως σημείωσε: «Έχω προσπαθήσει πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να αποφύγω τις αντεγκλήσεις και την πικρία – θεωρώ ότι δεν είναι κάτι καλό. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους έχω αντιμετωπίσει όλη αυτή την ιστορία είναι κοιτώντας μπροστά και όχι πίσω. Αυτό που θα συμβεί αύριο είναι πιο σημαντικό από αυτό που συνέβη χθες».

Αναφέρθηκε ακόμα στον πολύτιμο ρόλο των παιδιών του και της συζύγου του, που τον βοηθούν να ξεπεράσει σωματικά και ψυχικά το τραυματικό συμβάν. Ειδικά για τη σύζυγό του, τόνισε: «Κατά κάποιον τρόπο πήρε τον έλεγχο σε ένα σημείο όπου ήμουν ανήμπορος. Ανέλαβε τα πάντα, έχοντας ταυτόχρονα το συναισθηματικό βάρος του παρ’ ολίγον θανάτου μου».

Σημειωτέον ότι τα βιβλία του Σαλμάν Ρούσντι κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Πηγή: diastixo.gr

Post Tags