Ελίφ Σαφάκ: Η αγανάκτηση των νέων και η αποτυχία των social media

Ελίφ Σαφάκ: Η αγανάκτηση των νέων και η αποτυχία των social media

Την ανησυχία της για τις νέες και τους νέους εξέφρασε η συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ, η οποία αισθάνεται ότι μέσα τους καθημερινά μεγαλώνει μια «κραυγή», επειδή νιώθουν πως το μέλλον τους διαμορφώνεται από τις παλαιότερες γενιές.

«Είναι δύσκολο να είσαι νέος, ειδικά σε αυτή την εποχή», δήλωσε η συγγραφέας από την Τουρκία κατά την παρουσία της στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Hay Festival, σχολιάζοντας πως το μέλλον των νέων έχει επηρεαστεί αρνητικά από παράγοντες όπως η κλιματική αλλαγή κι επισήμανε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για τους εφήβους. Επίσης, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα της εποχής αφορά τις λεκτικές επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες και οι μειονότητες όλων των ηλικιών στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που αισθάνονται μοναξιά.

Η συγγραφέας παρατήρησε ότι ενώ η ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποσχόταν πως όλοι θα είχαν φωνή, αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα είναι ότι «εν μέσω αυτού του ορυμαγδού από φωνές, έχουμε μείνει άφωνοι, μιλάς όλο και δυνατότερα, αλλά και πάλι δεν σε ακούν», κάτι που είναι εξαιρετικά κουραστικό.

Πηγή: diastixo.gr