Ο συγγραφέας Σέχαν Καρουνατιλάκα (Booker 2022) στην Αθήνα, 19/9

Ο συγγραφέας Σέχαν Καρουνατιλάκα (Booker 2022) στην Αθήνα, 19/9

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., o συγγραφέας Σέχαν Καρουνατιλάκα από τη Σρι Λάνκα θα συναντήσει τους Έλληνες αναγνώστες του στο Public Συντάγματος. Η επιμελήτρια της σειράς Aldina, Ζωή Μπέλλα-Αρμάου, θα κάνει σύντομη παρουσίαση του βιβλίου Τα επτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση της Ρένας Χατχούτ. Στη συνέχεια ο Σέχαν Καρουνατιλάκα θα συζητήσει με τον Χρήστο Αστερίου, συγγραφέα και μεταφραστή, για το βραβευμένο μυθιστόρημά του.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία. Στο τέλος, ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Αστυνομικό θρίλερ, ιστορία φαντασμάτων, ιστορικό μυθιστόρημα και πολιτική σάτιρα, το βιβλίο Τα επτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα  «καταλύει τα όρια όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών ειδών, αλλά και τα όρια ζωής και θανάτου, σώματος και πνεύματος, Ανατολής και Δύσης», όπως τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Booker 2022. Πρωταγωνιστής του ο Μάαλι Αλμέιντα, πολεμικός φωτογράφος και τζογαδόρος, που, στον προθάλαμο του άλλου κόσμου, πρέπει μέσα σε εφτά μέρες, επτά φεγγάρια, να διαλευκάνει την ίδια του τη δολοφονία και να επικοινωνήσει με τον εραστή του και την καλύτερή του φίλη για να βρουν φωτογραφίες που έχει τραβήξει κρυφά και μπορούν να αλλάξουν τα πάντα σε μια Σρι Λάνκα που σπαράσσεται απ’ τον εμφύλιο πόλεμο.

Πηγή