Ο Νέσμπο στην Αθήνα, στις 27 Σεπτεμβρίου

Ο Νέσμπο στην Αθήνα, στις 27 Σεπτεμβρίου

O Δήμος Αθηναίων, ο ΟΠΑΝΔΑ, η Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό σε μια βραδιά αφιερωμένη στον «ροκ σταρ της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας», Jo Nesbo, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7:30 μ.μ., στο Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» (Ακαδημίας 59, Αθήνα).

Ο Jo Nesbo θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Δημήτρη Σίμο για τα βιβλία του, τον διάσημο επιθεωρητή Χάρι Χόλε και την περιπέτεια της γραφής, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με διαδοχική διερμηνεία.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διάθεση των δελτίων θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. της ίδιας ημέρας και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Jo Nesbo (Γιου Νέσμπο), ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς αστυνοµικής λογοτεχνίας στον κόσµο, γεννήθηκε το 1960 στο Όσλο. Η πολλά υποσχόµενη καριέρα του ως ποδοσφαιριστή διακόπηκε ξαφνικά όταν έπαθε ρήξη χιαστών και στα δύο γόνατα στα δεκαοχτώ του. Αφού σπούδασε οικονοµικά, άρχισε να εργάζεται ως χρηµατιστής, ενώ τα βράδια έπαιζε µε το ροκ συγκρότηµά του, τους Di Derre. Όταν ένας εκδότης τού ζήτησε να γράψει τις εµπειρίες του από τις περιοδείες µε το συγκρότηµά του, ο Νέσμπο κατέληξε να γράφει το πρώτο αστυνοµικό µυθιστόρηµα της σειράς με τον Χάρι Χόλε, τη Νυχτερίδα. Σήµερα τα βιβλία του, που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, εκδίδονται σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 55 εκατοµµύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσµο.

Πηγή