Η ελληνική συμμετοχή στην 66η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Βελιγραδίου

Η ελληνική συμμετοχή στην 66η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Βελιγραδίου

Στην 66η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Βελιγραδίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023, και είναι η παλαιότερη των Βαλκανίων, θα υπάρχει έπειτα από πολλά χρόνια εκπροσώπηση και ελληνικών εκδοτικών οίκων.

Στο Sajam Namestastaja, hall No 2a, stand No 2233, η ελληνική συμμετοχή, υπό τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στοχεύει στη διάδοση του ελληνικού βιβλίου και την αμοιβαία ενημέρωση για την τρέχουσα βιβλιοπαραγωγή στις δύο χώρες, και όχι μόνο.

Την ελληνική συμμετοχή στηρίζει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) και η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Σερβία. Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στο ελληνικό περίπτερο, η Εστία θα παρουσιάσει τις δράσεις της για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Την ίδια μέρα η πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία, κ. Μαρία Λεβαντή, θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο.

Στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Βελιγραδίου συμμετέχουν, εκτός από τους σερβικούς εκδοτικούς οίκους, και εκδότες από την Ασία, την Αφρική και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι εκδοτικοί οίκοι που συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο είναι οι: Ατέχνως, Εντύποις, Ηλιαχτίδα, Ιωλκός, Καλειδοσκόπιο, Μετρονόμος, Μωραΐτης, Όστρια, Παπαδήμας Εκδοτική, Χατζηλάκος, Byron, Historical Quest, iWrite.

Πηγή