Επίδομα καλοκαιριού: Φουσκώνει και πάλι το πορτοφόλι – Για ποιους «κληρώνει»

Επίδομα καλοκαιριού: Φουσκώνει και πάλι το πορτοφόλι – Για ποιους «κληρώνει»

Όσο η Ε.Ε. αργεί να δώσει ενιαία λύση στο ζήτημα της ενέργειας, τόσο θα έρχεται όλο και πιο κοντά η απόφαση για έκτακτο δώρο και το καλοκαίρι.

Μετά το έκτακτο δώρο Πάσχα η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι και επίδομα καλοκαιριού με παρεμβάσεις όμοιες με αυτές του Πάσχα που σκοπό θα έχουν να ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η έγκριση ενός τέτοιο πακέτου δεν έχει δοθεί ακόμα καθώς μόλις πριν από λίγες μέρες δόθηκαν αρκετά χρήματα για το επίδομα ρεύματος και τη συνέχεια των επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς ενέργειας.

Ως λύση για την ενίσχυση των νοικοκυριών η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει εκ νέου μετά τις γιορτές έκτακτα επιδόματα σε οικογένειες και συγκεκριμένα στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, σε χαμηλοσυνταξιούχους και στους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ ως αντιστάθμισμα των αυξήσεων που έχουν τινάξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και όχι μόνο, στον αέρα.

Όσο η Ε.Ε. αργεί να δώσει ενιαία λύση στο ζήτημα της ενέργειας, τόσο θα έρχεται όλο και πιο κοντά η απόφαση για έκτακτο δώρο και το καλοκαίρι.

Πηγή: newpost.gr