Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη -Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη -Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

Πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Νέα κινητοποίηση ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για την Τετάρτη 23/06/2021 με πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση και στάση εργασίας 7πμ. -12 το μεσημέρι και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) 9πμ.από όπου θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Αναφέροντας ότι 27 υγειονομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ακόμη δεν χαρακτηρίστηκε ο θάνατός τους ως εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση.

Η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα παραπέμπεται στις καλένδες. Παρότι η αρμόδια Επιτροπή που συστήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας τελείωσε το έργο της, εισηγήθηκε την ένταξή μας, ο αρμόδιος Υπουργός είπε ότι η νόσος του κορoνοϊού είναι προσωρινή. Παραλείποντας να μας πει ότι λοιμώδη νοσήματα υπήρξαν και θα υπάρχουν και μετά τον κορoνοϊό στα Νοσοκομεία. Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι του ίδιου επαγγέλματος να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο (οι προερχόμενη από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με όσους προέρχονται από το Δημόσιο)».

Πηγή: newpost.gr

Post Author: newzme