Παρίσι: Αλλαγή μοντέλου για την ιστορική αλυσίδα Gibert Jeune

Παρίσι: Αλλαγή μοντέλου για την ιστορική αλυσίδα Gibert Jeune

Παρελθόν θα αποτελέσει από τον ερχόμενο Μάρτιο ένα από τα εμβληματικά βιβλιοπωλεία της γαλλικής πρωτεύουσας, το κατάστημα της αλυσίδας Gibert Jeune στο Καρτιέ Λατέν, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της αλυσίδας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η εταιρεία, που φέτος συμπληρώνει 135 χρόνια ζωής, αντιμετώπισε προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας, όπως άλλωστε και τα περισσότερα βιβλιοπωλεία στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε κινήσεις που θα της επιτρέψουν να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Μάλιστα, το πλήγμα ήταν ισχυρότερο για το συγκεκριμένο κατάστημα, του οποίου η κύρια πελατεία ήταν οι φοιτητές που αγόραζαν πανεπιστημιακά συγγράμματα, συχνά μεταχειρισμένα, όμως η πανδημία ανέτρεψε τα πάντα.

Ο Rodolphe Bazin de Caix, διευθυντής μάρκετινγκ της Gibert Jeune, έστειλε πάντως ένα αισιόδοξο μήνυμα, μιλώντας στην εφημερίδα Guardian: «Η Gibert Jeune δεν πέθανε». Το ιστορικό πρώτο κατάστημα της αλυσίδας, απέναντι από την Παναγία των Παρισίων, παραμένει στη θέση του, ενώ ένα άλλο κατάστημα στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας ανακαινίζεται. Παράλληλα, η αλυσίδα σχεδιάζει να ανοίξει τέσσερα ακόμα καταστήματα στο Παρίσι, σε διάφορες περιοχές, έως τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον de Caix, το μέλλον δε βρίσκεται στο τουριστικό κέντρο, αλλά στις γειτονιές: «Αυτό που μάθαμε από το lockdown είναι ότι ο κόσμος δεν εγκαταλείπει την περιοχή του πια. Συνειδητοποιήσαμε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα, που κάποτε αποτελούσε προορισμό, δεν εξυπηρετεί πια αυτόν τον σκοπό. Είναι σειρά μας να μετακινηθούμε εκεί όπου βρίσκεται ο πελάτης».

Πηγή: diastixo.gr

Post Author: newzme