Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κηρύσσει την έναρξη της διαδικτυακής 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κηρύσσει την έναρξη της διαδικτυακής 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού έχει την τιμή και τη χαρά να ανακοινώσει ότι τη διαδικτυακή 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα εγκαινιάσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου με την τελετή έναρξης που θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ., με τη ζωντανή ομιλία της ΠτΔ. Αμέσως μετά θα μεταδοθεί ζωντανά η ομιλία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνας Μενδώνη. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, είτε ζωντανά είτε με βιντεοσκοπημένα μηνύματα, από τις αρχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της πόλης της Θεσσαλονίκης, εκπροσώπου των εκδοτών, καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, διοργανώτριας αρχής της έκθεσης.

«Σε ένα δυστοπικό σκηνικό όπως αυτό που βιώνουμε σήμερα, ο πολιτισμός όσο ποτέ άλλοτε, οφείλει να αποτελέσει σταθερό σημείο αναφοράς και ανάτασης. Η διαδικτυακή 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι προϊόν αγάπης για το βιβλίο και τον κόσμο του. Αποτελεί μήνυμα ότι μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες η δύναμη του βιβλίου είναι σταθερή και προσφέρει πολλά στον άνθρωπο. Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στο κοινό τη 17η ΔΕΒΘ, για πρώτη φορά διαδικτυακά, με την ποιότητα και τη δυναμική που της αξίζει. Εύχομαι να την απολαύσει όλο το κοινό μας. Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι η επόμενη ΔΕΒΘ θα πραγματοποιηθεί στο φυσικό της χώρο, στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα ψηφιακά μέσα θα αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διεύρυνση της απήχησης του μηνύματός μας», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκος Α. Κούκης.

Συνεπώς, η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης τοποθετείται δυναμικά σε πείσμα της τραγικής συγκυρίας της πανδημίας. Ψηφιακή, για ευνόητους λόγους, όπως άλλωστε έχει ήδη ανακοινωθεί, βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της και θα εκτυλιχθεί σε χρονικό διάστημα 11 ημερών, από τις 19 έως τις 29 Νοεμβρίου.

Η πρώτη εκδήλωση, αμέσως μετά την έναρξη, στις 13.00, θα είναι μια συζήτηση για την πολιτική βιβλίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον ρόλο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε αυτήν. Θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης και οι κ.κ. Νίκος Κούκης, Ανδρέας Σιδέρης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και, πρώτη φορά εφέτος, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 17ης ΔΕΒΘ μπορείτε να δείτε εδώ.

Πηγή: diastixo.gr

Post Author: newzme