Το μυθιστόρημα «Πάντα ο διάβολος» του Ντ. Ρ. Πόλοκ στο Netflix

Το μυθιστόρημα «Πάντα ο διάβολος» του Ντ. Ρ. Πόλοκ στο Netflix

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, στο Netflix, θα προβληθεί η νέα ταινία Πάντα ο διάβολος, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βραβευμένο γοτθικό μυθιστόρημα του Αμερικανού Ντόναλντ Ρέι Πόλοκ (μτφρ. Βάσια Τζανακάρη, Εκδόσεις Μεταίχμιο 2014). Με μια πολύ δυνατή ομάδα ηθοποιών, όπως ο Τομ Χόλαντ και ο Ρόμπερτ Πάτινσον, σε σκηνοθεσία του Αντόνιο Κάμπος και με τον Τζέικ Τζίλενχαλ στην παραγωγή, η συνταγή της ταινίας προμηνύει μεγάλη επιτυχία.

Όπως και το βιβλίο, έργο θεμελιωμένο στη γοτθική παράδοση, του οποίου οι γκροτέσκοι χαρακτήρες προχωρούν σε κάθε λογής απίστευτες πράξεις, έτσι και η ταινία αναμένεται να είναι πλήρως εθιστική, ξεδιπλώνοντας αριστουργηματικά τις πιο σκοτεινές ανθρώπινες εκφάνσεις. Άλλοτε υπαινικτικά και άλλοτε κατάφωρα βίαιη, θα δοκιμάσει τις αντοχές του κοινού. Με φόντο τον αιματοβαμμένο αμερικανικό Νότο, ο Πόλοκ παρουσιάζει φαινομενικά φοβισμένους ανθρώπους, που εμπλέκονται σε εγκληματικές και απεχθείς πράξεις. Μοχθηροί χαρακτήρες πλαισιώνουν έναν νεαρό άντρα, αποφασισμένο να προστατεύσει όσους αγαπά, σε ένα επαρχιακό τοπίο όπου κυριαρχούν η διαφθορά και η βιαιότητα.

«Ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί το βιβλίο σε ταινία, επειδή τα σημεία που αγαπήσαμε ήταν πάρα πολλά», δήλωσε ο Κάμπος στο Entertainment Weekly. «Θέλαμε να συμπεριλάβουμε στην ταινία κάθε σελίδα του βιβλίου». Ενώ μπροστά από την κάμερα παρελαύνουν διάσημοι πρωταγωνιστές, ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο είναι αυτό που δεν θα δείτε, αλλά θα ακούσετε. Αφηγητής στην ταινία είναι ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, ο Ντόναλντ Ρέι Πόλοκ. «Η φωνή του είναι πολύ δυνατή», είπε ο Κάμπος. «Χρειαστήκαμε έναν αφηγητή για να μας καθοδηγήσει, να συνδέσουμε όλα αυτά τα κομμάτια και να μας δώσει την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο στο παιχνίδι. Έπρεπε να είναι ο Ντον», δήλωσε ο σκηνοθέτης στο Vanity Fair.

Το βιβλίο θα επανακυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο με το εξώφυλλο της ταινίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Πηγή: diastixo.gr

Post Author: newzme