Μαζί με είδη πρώτης ανάγκης, οι Αμερικανοί ψώνισαν και βιβλία από τα σούπερ μάρκετ

Μαζί με είδη πρώτης ανάγκης, οι Αμερικανοί ψώνισαν και βιβλία από τα σούπερ μάρκετ

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν στις ΗΠΑ οι πωλήσεις βιβλίων από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα που παρέμειναν ανοιχτά στη διάρκεια του lockdown, καθώς οι καταναλωτές, μαζί με είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριέλαβαν στις αγορές τους και βιβλία για να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους στην καραντίνα, κι ενώ τα βιβλιοπωλεία είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας.

Στελέχη της αγοράς δήλωσαν στους New York Times ότι σε ορισμένα καταστήματα της αλυσίδας Target οι πωλήσεις βιβλίων τριπλασιάστηκαν ή και τετραπλασιάστηκαν στη διάρκεια της καραντίνας, ενώ ο Dennis Abboud, διευθύνων σύμβουλος της ReaderLink, που προμηθεύει με βιβλία πάνω από 80.000 καταστήματα λιανικής, ανέφερε ότι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν αυξημένες κατά 34% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019.

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις βιβλίων διαπίστωσε και η αλυσίδα Walmart, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε: «Η πανδημία και τα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης αύξησαν τη ζήτηση για βιβλία σε μεγάλο βαθμό, ειδικά όσον αφορά τα βιβλία για ενήλικες. Ο τομέας της λογοτεχνίας είναι ισχυρός, παρότι η έκδοση ορισμένων τίτλων αναβλήθηκε για αργότερα μες στη χρονιά. Επίσης, οι πωλήσεις εκπαιδευτικών βιβλίων έχουν αυξηθεί σημαντικά, δεδομένου ότι έκλεισαν τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία».

Πηγή: diastixo.gr

Post Author: newzme