Αυτήν την χώρα δεν φαίνεται να την «άγγιξε» ο κορονοϊός

Αυτήν την χώρα δεν φαίνεται να την «άγγιξε» ο κορονοϊός

Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας, υπάρχει μία χώρα που αντιστέκεται σθεναρά στον κορονοϊό και η ζωή συνεχίζεται σχεδόν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Αυτή η χώρα δεν είναι άλλη από την Ισλανδία. Η Ισλανδία επαινέθηκε για τον χειρισμό της κρίσης μετά από μια αρχική αύξηση των κρουσμάτων τον Φεβρουάριο. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση άλλαξε τακτική, άρχισε τα τεστ και τον εντοπισμό, έκλεισε τα σύνορα και εισήγαγε περιορισμούς. Υποθέτω ότι θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ υψηλότερες σε ένα νησί με πληθυσμό περίπου 360.000 ανθρώπους.

Ας σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί λιγότερες από 2.000 περιπτώσεις και καταγράφηκαν 10 θάνατοι.

Βοηθά επίσης ότι οι Ισλανδοί έδειξαν μεγάλη πίστη στην κυβέρνηση και επικεντρώθηκαν στις ενημερώσεις των μέσων ενημέρωσης που παρέχονται όχι από πολιτικούς αλλά από επικεφαλής επιστήμονες και την αστυνομία, ακολουθώντας κάθε συμβουλή τους.

Υπάρχει μάλιστα, μία εφαρμογή ανίχνευσης κίνησης που έχει βοηθήσει στον περιορισμό του ιού. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις αρχές να εντοπίζουν και να ενημερώνουν οποιονδήποτε μπορεί να έχει έρθει σε επαφή ή να έχει επηρεαστεί από τον ιό. Αυτό που ακολουθεί είναι ο έλεγχος και ενδεχομένως η καραντίνα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Post Author: newzme