Η NASA κάνει διαγωνισμό για την καλύτερη τουαλέτα στο φεγγάρι!

Η NASA κάνει διαγωνισμό για την καλύτερη τουαλέτα στο φεγγάρι!

Το Human Landing System Program της ΝASA θέλει μια συσκευή επόμενης γενιάς που θα είναι μικρότερη, πιο αποδοτική και ικανή να λειτουργεί τόσο σε πολύ μικρή βαρύτητα όσο και σε σεληνιακή βαρύτητα.

Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό ξεκίνησε η NASA καλώντας όσους έχουν έμπνευση να υποβάλουν σχέδια για νέες και πρωτοποριακές λύσεις σχετικά με την αφόδευση στο φεγγάρι.

«Όσο οι αστροναύτες είναι στην καμπίνα και εκτός των στολών τους, θα χρειάζονται μια τουαλέτα που θα έχει τις ίδιες δυνατότητες με αυτές εδώ στη Γη. Η NASA ζητά από τη διεθνή κοινότητα πρωτοποριακές ιδέες σχεδιασμού για τουαλέτες που θα μπορούν να λειτουργούν σε μικρή βαρύτητα και σεληνιακή βαρύτητα. Τα σχέδια αυτά μπορούν να προσαρμοστούν για χρήση στις σεληνακάτους του προγράμματος Artemis που θα μας πάνε πίσω στη Σελήνη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Διαστημικές τουαλέτες υπάρχουν ήδη και χρησιμοποιούνται ωστόσο είναι σχεδιασμένες για συνθήκες πολύ μικρής βαρύτητας. Το Human Landing System Program της ΝASA θέλει μια συσκευή επόμενης γενιάς που θα είναι μικρότερη, πιο αποδοτική και ικανή να λειτουργεί τόσο σε πολύ μικρή βαρύτητα όσο και σε σεληνιακή βαρύτητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις ιδέες τους εδώ, έως τις 17 Αυγούστου, ενώ δίνονται χρηματικά βραβεία ύψους 35.000 δολαρίων.

Πηγή: newpost.gr

Post Author: newzme