Τηγανιτά αυγά σε κεντρικούς δρόμους στη Θεσσαλονίκη

Τηγανιτά αυγά σε κεντρικούς δρόμους στη Θεσσαλονίκη

Γκράφιτι με τηγανιτά αυγά συναντά πλέον κάποιος σε κεντρικούς δρόμους όπως η Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη.

Η δημιουργός της εικαστικής αυτής παρέμβασης «eggonyourway» μίλησε στο ΑΠΕ για το κίνητρό της σχετικά με τα αυγά που ζωγράφισε στη Θεσσαλονίκη «Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα απευθύνεται ειδικά σε αυτούς που προχωράνε με σκυμμένο κεφάλι επειδή κοιτούν το κινητό τους. Είναι ωραίο να ακούω κάποιους να το συζητάνε και την άλλη μέρα εντελώς τυχαία να δουν και κάτω από το σπίτι τους ένα τηγανητό αυγό. Επίσης πιστεύω ότι οποιαδήποτε τυχαία ιδέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τέχνη. Ναι, ακόμα και ένα τηγανητό αυγό!».

Όπως επίσης αναφέρει η ίδια «Ξεκίνησα να κάνω γκράφιτι με άλλο ψευδώνυμο το 2008. Φέτος ήθελα να κάνω κάτι άλλο χωρίς απλώς να γράφω ένα ψευδώνυμο επειδή κατάλαβα ότι μπορεί αυτό να περνάει απαρατήρητο. Με αυτό στο μυαλό, ένα ζωγραφισμένο αυγό στον δρόμο σίγουρα κινεί την περιέργεια και σε αυτούς. Μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες. Οπότε το πού θα ζωγραφίσω τα αυγά, κρίνεται από το πού θα ταίριαζαν στη φωτογραφία», επισημαίνει.

Γκράφιτι με αυγά στη Θεσσαλονίκη

Πώς απαντά, όμως, σε όσους θεωρούν βανδαλισμό τη συγκεκριμένη τέχνη; «Το γκράφιτι γενικά είναι βανδαλισμός, τέχνη το θεωρεί ο περαστικός που ίσως του αρέσει. Για εμένα προσωπικά που κάνω άλλη δουλειά για να ζήσω, είναι χόμπι και μάλιστα ένα ακριβό χόμπι. Ήδη βλέπω άτομα, που ξέρω προσωπικά, να κάνουν “ follow” στη σελίδα στο Instagram χωρίς να ξέρουν ότι είμαι εγώ. Ακόμα και άτομα που συναναστρέφομαι καθημερινά στη δουλειά», σημειώνει η «eggonyourway», που θεωρεί την ανωνυμία απαραίτητη. «Για μένα είναι πολύ σημαντική η ανωνυμία ώστε να μπορώ να παίρνω feedback από τις εντυπώσεις του κόσμου …ωμά και χωρίς αλατοπίπερα, όπως τα αυγά μου», εξηγεί.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Post Author: newzme