«Καβγάς» ΝΔ – Σκουρλέτη για το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ

«Καβγάς» ΝΔ – Σκουρλέτη για το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Για μη σεβασμό των όρων του διαγωνισμού αναφορικά με την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) εγκαλεί την αζερική εταιρεία Socar ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και νυν υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης. Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου για τις διαπραγματεύσεις με τους Αζέρους οι οποίες κατέληξαν σε ναυάγιο, ο κ. Σκουρλέτης με σχόλιο στο Twitter επέρριψε ευθύνες στην Socar,κατηγορώντας τη για επενδυτική αφερεγγυότητα ενώ παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ για τη στάση της στην υπόθεση αυτή.
Στις 9.45 το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Σκουρλέτης έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «Το ναυάγιο ΔΕΣΦΑ αναδεικνύει τον μη σεβασμό των όρων του διαγωνισμού, των ευρωπαϊκών κανόνων και επενδυτική αφερεγγυότητα εκ μέρους της Socar».
<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”el”><p lang=”el” dir=”ltr”>Το ναυάγιο ΔΕΣΦΑ αναδεικνύει το μη σεβασμο των όρων του διαγωνισμού,των ευρωπαϊκών κανόνων και επενδυτική αφερεγγυότητα εκ μέρους της SOCAR</p>— Panos Skourletis (@pskourl) <a href=”https://twitter.com/pskourl/status/804018469733879808″>30 Νοεμβρίου 2016</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>
Περίπου 15 λεπτά αργότερα ανέβασε νέο σχόλιο με το οποίο καυτηρίαζε τη ΝΔ σημειώνοντας: «Φωνάζει η ΝΔ γιατί δεν πήραν τον ΔΕΣΦΑ οι Αζέροι με λιγότερο από 400 εκατ. για να εισπράξουν τα επόμενα χρόνια 829 εκατ.».
<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”el”><p lang=”el” dir=”ltr”>Φωνάζει η ΝΔ γιατι δεν πήραν τον ΔΕΣΦΑ οι Αζέροι με λιγότερο απο 400 εκ. € για να εισπράξουν τα επόμενα χρόνια 822 εκ. €</p>— Panos Skourletis (@pskourl) <a href=”https://twitter.com/pskourl/status/804024123307474944″>30 Νοεμβρίου 2016</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>
Η αντίδραση της ΝΔ: Κυβέρνηση ακατάλληλη για επενδυτές
Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ:
 
«Την ώρα που η ανεργία φέρνει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, την ώρα που τα δημόσια ταμεία έχουν ανάγκη από έσοδα, την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει νέους φόρους δισεκατομμυρίων και η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, αυτή την ώρα η μεγαλύτερη αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 400.000.000 ευρώ και ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 δις. ευρώ, που αφορά τη συμφωνημένη από το 2014 αξιοποίηση του ΔΕΣΦΑ, τινάζονται στον αέρα από την ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πιστεύει πραγματικά κανείς ότι αυτή η ακατάλληλη κυβέρνηση μπορεί να προσελκύσει επενδυτές στη χώρα; Πιστεύει κανείς ότι η οικονομία θα ανακάμψει και η Ελλάδα θα βγει από τον αναγκαστικό δανεισμό; 

Πρέπει να φύγουν τώρα. Όσο περισσότερο μένουν κάνουν κακό στη χώρα».

Πηγή: Tovima.gr

Σχόλια

Σχόλια