Αυστηρό μήνυμα Βούτση στην Άγκυρα

Αυστηρό μήνυμα Βούτση στην Άγκυρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς συνθήκες και αποκρούει αποφασιστικά οποιεσδήποτε κλιμακούμενες ή συγκυριακά αρθρωμένες θεωρίες για το αντίθετο, έστειλε από τα Χανιά ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ανασύσταση της ιστορικής μνήμης του ελληνικού λαού μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτή της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε:

“Τιμούμε τους αγώνες, τιμούμε τους αγωνιστές και επαναλαμβάνουμε και από εδώ αυτό που είπε το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι η προσήλωση μέχρι κεραίας στις διεθνείς συνθήκες που για δεκαετίες έδωσαν το πλαίσιο για να υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο και σήμερα για όσους λαούς και κυβερνήσεις της περιοχής δίνουν αυτό τον αγώνα, ώστε να μην διαταραχθεί και να μην διασαλευθεί περαιτέρω η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μας.

Ζούμε σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή στη Μέση Ανατολή που είναι κοντά μας και στη βόρεια Αφρική και σε ένα γενικότερο χάρτη αβεβαιότητας και ρευστότητας στο διεθνές γίγνεσθαι.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η αυστηρή προσήλωση στον τύπο και την ουσία αυτών των συνθηκών είναι το εφαλτήριο και η βάση για καλή γειτονία, ειρήνη, ανάπτυξη σταθερότητα.

Η Ελλάδα είναι σαφέστατα προσηλωμένη σε αυτές τις αρχές και αποκρούει αποφασιστικά οποιεσδήποτε κλιμακούμενες, η συγκυριακά αρθρωμένες θεωρίες περί του αντιθέτου».

 

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: «Τα Ίμια είναι τουρκικά»

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια

Σχόλια