Λουίσα Ορτέγα: Αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα είναι ο θάνατος του δικαίου

Λουίσα Ορτέγα: Αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα είναι ο θάνατος του δικαίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η πρώην γενική εισαγγελέας κατηγόρησε για διαφθορά τον Μαδούρο είπε ότι έχει στοιχεία για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Odebrecht – Επανέλαβε ότι έχει δεχθεί  απειλές και ότι η ζωή της κινδυνεύει 

Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίσα Ορτέγα επανέλαβε σήμερα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της Mercosur στη Βραζιλία ότι έχει στην κατοχή της «πολλές αποδείξεις» για τη διαφθορά του προέδρου της χώρας της Νικολάς Μαδούρο, ιδίως στο πλαίσιο του σκανδάλου της βραζιλιάνικης κατασκευαστικής εταιρείας Odebrecht, ενώ επέμεινε ότι φοβάται για τη ζωή της.

Η Ορτέγα, η οποία έφθασε αργά χθες βράδυ στη Βραζιλία από την Κολομβία, πρώτο σταθμό της έπειτα από τη φυγή της από τη Βενεζουέλα — μετά την οποία ο Μαδούρο ζήτησε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol σε βάρος της δικαστικού — κατήγγειλε εξάλλου τον «θάνατο του δικαίου» στη χώρα της.

Η πρώην τσαβίστρια που έχει περάσει πλέον στην αντιπολίτευση επωφελήθηκε από την ευκαιρία να ανέβει στο βήμα κατά τη διάρκεια μιας συνόδου εισαγγελικών λειτουργών των χωρών μελών της Mercosur, μιας νοτιοαμερικάνικης κοινής αγοράς, για να καταγγείλει τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

«Αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα είναι ο θάνατος του δικαίου. Η σταθερότητα της περιοχής διατρέχει κίνδυνο», δήλωσε. «Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε μια σοβαρή κρίση που εμποδίζει (τους πολίτες) να αποκτούν πρόσβαση σε τρόφιμα, στις υπηρεσίες υγείας και σε βασικά φάρμακα».

Ο πρόεδρος Μαδούρο, ο οποίος εξελέγη το 2013, είναι αντιμέτωπος εδώ και πέντε μήνες με ένα κύμα βίαιων διαδηλώσεων με κεντρικό αίτημα την αποχώρησή του από την εξουσία, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους 125 άνθρωποι, και με το ναυάγιο της οικονομίας της Βενεζουέλας.

Η πρώην εισαγγελέας η οποία απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της διέφυγε την Παρασκευή από τη Βενεζουέλα, όπου θεωρεί πως είναι στόχος ενός «πολιτικού διωγμού» και επανέλαβε σήμερα ότι «έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της», καθιστώντας υπεύθυνη για αυτήν «την κυβέρνηση» του προέδρου Μαδούρο.

Από την πλευρά του κι ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί την Ορτέγα και τον σύζυγό της, τον πρώην τσαβιστή βουλευτή Χερμάν Φερέρ που έχει αποσκιρτήσει στην αντιπολίτευση, ότι έχουν διαπράξει «σοβαρά εγκλήματα».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Πηγή: Protothema.gr

Σχόλια

Σχόλια