Οι νικητές/τριες των βραβείων Costa

Οι νικητές/τριες των βραβείων Costa

Η συγγραφέας Κλερ Φούλερ απέσπασε το βραβείο Costa καλύτερου μυθιστορήματος για το τέταρτο μυθιστόρημά της, με τίτλο Unsettled Ground, στο οποίο αφηγείται την ιστορία δύο δίδυμων αδελφών που ζουν μέσα στη φτώχεια και την απομόνωση. Το βραβείο καλύτερης βιογραφίας πήγε στον Τζον Πρέστον για το Fall: The Mystery of Robert Maxwell, που ερευνά την άνοδο και την πτώση του μεγιστάνα των media Ρόμπερτ Μάξουελ.

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση του Caleb Azumah Nelson, που απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα για το Open Water, που αφηγείται τον έρωτα δύο νεαρών μαύρων καλλιτεχνών στο Λονδίνο και, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, «δε μοιάζει με τίποτα άλλο που έχουμε διαβάσει». Ο Nelson, με καταγωγή από την Γκάνα, παράτησε το 2019 τη δουλειά του σε ένα κατάστημα της Apple και πέρασε ολόκληρο το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς γράφοντας το έργο του στη Βρετανική Βιβλιοθήκη, ένα ρίσκο για το οποίο εν τέλει δικαιώθηκε.

Το βραβείο ποίησης απέσπασε η Hannah Lowe για την τρίτη ποιητική της συλλογή, The Kids: A Book of Sonnets, ενώ το βραβείο παιδικού βιβλίου η Manjeet Mann για το δεύτερο βιβλίο της, The Crossing.

Τα πέντε αυτά βιβλία θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Costa Book of the Year, ο νικητής ή η νικήτρια του οποίου θα ανακοινωθεί την 1η Φεβρουαρίου. Σημειωτέον ότι τα βραβεία Costa απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγραφείς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ιρλανδία και φέτος συμπληρώνουν πενήντα χρόνια ύπαρξης.

Πηγή: diastixo.gr

Post Author: newzme