Απόφαση-«βόμβα» για Σαρκοζί: Ένας χρόνος φυλάκιση για την υπόθεση «Bygmalion» – Θα ασκήσει έφεση

Απόφαση-«βόμβα» για Σαρκοζί: Ένας χρόνος φυλάκιση για την υπόθεση «Bygmalion» – Θα ασκήσει έφεση

Ο πρώην πρόεδρος Σαρκοζί κρίθηκε ένοχος για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012. Του επιβλήθηκε ένας χρόνος φυλάκιση χωρίς αναστολή και θα εκτίσει την ποινή στο σπίτι.

Γαλλικό δικαστήριο επέβαλε στον πρώην πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή, την οποία θα μπορέσει να εκτίσει κατ’ οίκον, αφού τον έκρινε ένοχο για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012, την πολύκροτη υπόθεση Bygmalion. Ο Νικολά Σαρκοζί θα ασκήσει έφεση σε βάρος της απόφασης.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους ήταν απών από το δικαστήριο του Παρισιού κατά την ανάγνωση της απόφασηςΕιδικότερα, ο Σαρκοζί κατηγορείται ότι ξόδεψε σχεδόν το διπλάσιο από το μέγιστο νόμιμο ποσό των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ (27,5 εκατομμύρια δολάρια) στην προσφορά επανεκλογής που έχασε από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.

Ωστόσο, ο Σαρκοζί, που ήταν πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012 αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγοριες. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο δικαστήριο τον Ιούνιο ότι δεν είχε εμπλακεί στη χρηματοδότηση της εκστρατείας του για δεύτερη θητεία ως πρόεδρος, ούτε στο πώς ξοδεύτηκαν χρήματα κατά την προεκλογική περίοδο. Σημειώνεται τέλος πως έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Πηγή: newpost.gr

Post Author: newzme