Άρση lockdown: Ο κύβος ερρίφθη για τη μουσική – Στο τραπέζι η επέκταση του ωραρίου- Συνεδριάζει η Επιτροπή

Άρση lockdown: Ο κύβος ερρίφθη για τη μουσική – Στο τραπέζι η επέκταση του ωραρίου- Συνεδριάζει η Επιτροπή

Όλα τα θέματα που θα εξεταστούν διεξοδικά σήμερα στην έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Από τις 10 το πρωί έχει κάτσει στο τραπέζι η επιτροπή των ειδικών για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων που είναι ακόμη σε ισχύ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις της κυβέρνησης για τη μουσική στην εστίαση αναμένεται να γίνουν δεκτές και να τεθούν σε ισχύ άμεσα, ακόμη και από αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα φαινόμενα των κορωνο-παρτι που εκδηλώνονται ειδικά τα Σαββατοκύριακα προκαλούν έντονο προβληματισμό στους ειδικούς.

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, αυτό εκτιμάται ότι θα επεκταθεί κατά μία ώρα και όχι περισσότερο καθώς υπάρχουν προβληματισμοί μεταξύ των ειδικών. Πιθανότερο σενάριο είναι να επεκταθεί μέχρι τις 01.30 από τις 00.30 που ισχύει σήμερα και η πλήρης κατάργηση του να μεταφερθεί για τον Ιούλιο.

Σχετικά με τους γάμους και τις βαπτίσεις, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, το όριο των 100 ατόμων αναμένεται να αυξηθεί και να ανέλθει στα 200 άτομα  σε ανοιχτά κτήματα. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει η αύξηση του ορίου καλεσμένων να τεθεί σε ισχύ  από την 1η Ιουλίου, ωστόσο εκτιμάται ότι θα επέλθει και νέα αύξηση σταδιακά και θα μπορούσε τον Αύγουστο να ξεπεράσει τα 300 άτομα.

Όλα τα παραπάνω θα εξεταστούν διεξοδικά σήμερα στην έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση πάντα με τα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά και της κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πηγή: newpost.gr

Post Author: newzme