Ο Άντονι Φάουτσι γίνεται ήρωας παιδικού βιβλίου

Ο Άντονι Φάουτσι γίνεται ήρωας παιδικού βιβλίου

Ο Άντονι Φάουτσι διαδραματίζει εδώ και περίπου έναν χρόνο πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη κατά της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπισή της. Τώρα ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσει και σε ένα παιδικό βιβλίο με θέμα τη ζωή του.

Το βιβλίο, με τίτλο Δρ Φάουτσι: Πώς ένα αγόρι από το Μπρούκλιν έγινε ο γιατρός της Αμερικής, θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 29 Ιουνίου από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster. Τo υπογράφουν η συγγραφέας Κέιτ Μέσνερ και η εικονογράφος Αλεξάντρα Μπάι και αφορά «ένα φιλομαθές αγόρι από το Μπρούκλιν, που παρέδιδε συνταγογραφημένα φάρμακα από το φαρμακείο του πατέρα του με το μπλε ποδήλατό του». Σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου, «ο πατέρας του και ο μετανάστης παππούς του έμαθαν στον Άντονι να κάνει ερωτήσεις, να εξετάζει όλα τα δεδομένα και να μην τα παρατάει ποτέ – και η φιλομάθεια του Άντονι, όπως και η ικανότητά του να επικοινωνεί με τους άλλους, θα τον βοηθούσαν σε όλη του τη ζωή».

Σημειώνεται ότι ο 80χρονος Άντονι Φάουτσι είναι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ από το 1984, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος όλων των Αμερικανών προέδρων από τον Ρόναλντ Ρίγκαν και μετά.

Πηγή: diastixo.gr

Post Author: newzme