Κορωνοϊός και εμβολιασμός σε χώρους εργασίας: Είναι υποχρεωτικός; Τι απαντά ο εργατολόγος Καρούζος στον Alpha 98,9

Κορωνοϊός και εμβολιασμός σε χώρους εργασίας: Είναι υποχρεωτικός; Τι απαντά ο εργατολόγος Καρούζος στον Alpha 98,9

Τι είπε ο εργατολόγος για το εμβόλιο του κορωνοϊού και τα εργασιακά δικαιώματα. «Δεν μπορούμε να απαιτούμε κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό» τόνισε.

Για το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19, τα εργασιακά δικαιώματα και για το αν μπορεί να απολυθεί κάποιος εργαζομένος επειδή αρνήθηκε να το κάνει μίλησε ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή, ο κ. Καρούζος αναφέρθηκε στην περίπτωση εργαζομένου σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στον νομό Ηλείας που απολύθηκε, επειδή αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο. «Ο 27χρονος φυσικοθεραπευτής σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο, συγκυριακά, λέγοντας ότι ‘έχω τις αμφιβολίες μου, θέλω να πάρω τον χρόνο μου’. Είχε το δικαίωμα να φοβηθεί, το μετέφερε, ο προϊστάμενος τον έβγαλε σε υποχρεωτική άδεια αναψυχής 15 ημερών, αλλά του είπε ότι θα απολυθεί την τελευταία μέρα της άδειας» είπε.

«Είμαι φανατικά υπερθεματιστής των εμβολίων και δη της Covid. Όμως, όταν φτάνουμε να συζητάμε νομικά ένα θέμα, πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι κανόνες δικαίου. Πουθενά στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα, το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό. Κανείς δεν μπορεί να το επιβάλει. Όλοι το λένε προαιρετικό. Υπάρχει και ποσοστό στα νοσοκομεία, που σε κάποια ξεπερνά το 20%, γιατρών και νοσηλευτών που δεν το κάνει, αλλά εκεί δεν απολύεται κανείς» σημείωσε ο κ. Καρούζος και πρόσθεσε:

«Δεν αποδυναμώνω την αναγκαιότητα του εμβολίου. Ηθικά δεν μπορεί κάποιος που δουλεύει κοντά σε ηλικιωμένους να μην εμβολιαστεί. Νομικά θα πρότεινα να καλέσει ο εργοδότης τον εργαζόμενο, ειδικά αν έχει να κάνει με ευπαθείς ομάδες, να του πει τι περιθώρια έχει να το σκεφτεί, να τον εξαναγκάσει ακόμα και να πάρει άδεια για να το σκεφτεί. Όμως, όταν ο εργαζόμενος έρθει και πει ότι ‘είμαι έγκυος, αλλεργικός’, επικαλεστεί ιατρικούς λόγους, ή πει ‘είμαι της τάδε θρησκειολογικής άποψης που με εμποδίζει να το κάνω’; Στο Σύνταγμα για όσους αρνούνται να το κάνουν δεν υπάρχουν εξαιρέσεις για την υγεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπάρχει κενό, δεν είναι υποχρεωτικό. Υπάρχει και επιστημονική μελέτη ότι σε όποια ευρωπαϊκή χώρα τόλμησαν να θεσμοθετήσουν υποχρεωτικά τα εμβόλια, ο νόμος δεν έχει καμία κύρωση, γιατί η ψυχολογία των ανθρώπων όταν επιβάλλονται κυρώσεις, δημιουργούνται αντανακλαστικά άρνησης. Γι’ αυτό ο νομοθέτης δεν επιβάλλει κυρώσεις».

«Αν αρχίσει τώρα και κάθε επιχείρηση απολύει εργαζομένους που δεν εμβολιάζονται, δημιουργείται ανάχωμα αντιεμβολιαστικής συμπεριφοράς. Υπάρχει θέμα ευθύνης και η ευθύνη του εργοδότη προς τον καταναλωτή που δεν θα κάνει το εμβόλιο και μπορεί να κολλήσει εργαζομένοιυς. Νομικά δεν έχει κανείς την υποχρεώση να κάνει το εμβόλιο, ηθικά όλοι που δουλεύοουν κοντά σε ευπαθείς ομάδες είναι. Δεν μπορεί όμως η απόλυση να λειτουργεί εκδικητικά» σημείωσε ακόμα ο εργατολόγος.

«Νομικά, η δυνατότητα που έχει ψηφίσει η χώρα μας προβλέπει ότι το εμβόλιο μπορεί να γίνει υποχρεωτικό με έκδοση ΚΥΑ, άρα υπάρχει παράθυρο να γίνει υποχρεωτικό. Αλλά άποψή μου είναι να μην γίνει βούκινο αυτός που δεν θα το κάνει. Αυτός που δεν το κάνει μπορεί να απέχει από την εργασία, να μην του καταβάλλεται ο μισθός για κάποιο διάστημα, να μπαίνει σε αναστολή κλπ» πρότεινε και κατέληξε:

«Αν είχα μια επιχείρηση θα έλεγα ‘δεν κάνετε το εμβόλιο; Βγείτε από τα καθήκοντά σας και δεν θα σας πληρώνω μέχρι να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης. Το θέμα έχει ανοίξει και θα ανοίξει κι άλλο όταν αρχίζουν να εμβολιάζονται και οι παραγωγικές ηλικίες. Δεν μπορούμε όμως να απαιτούμε κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό».

Σημειώνεται πως την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Το εμβόλιο αντι-Covid στην Εργασία».

Πηγή: newpost.gr

Post Author: newzme