Έτσι έφτασε στη Μαλεσίνα το σκληρό lockdown: Ο γάμος, τα γλέντια και οι ανοιχτές καφετέριες

Έτσι έφτασε στη Μαλεσίνα το σκληρό lockdown: Ο γάμος, τα γλέντια και οι ανοιχτές καφετέριες

Πλήθος καταγγελιών στη Μαλεσίνα αποκαλύπτουν τη χαλαρότητα των μέτρων κατά του κορωνοϊού που οδήγησε την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώσει σκληρό lockdown στην περιοχή.

Σε σκληρό lockdown μπήκε η Μαλεσίνα, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως ένας γάμος που έγινε με καλεσμένους αλλά και καφετέριες που λειτουργούσαν, οδήγησαν στην έκρηξη κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 καλεσμένοι παρευρέθηκαν στον γάμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια έκρηξη κρουσμάτων στον δήμο Λοκρών.

Το ζευγάρι, που ζει μόνιμα στην Αθήνα, αποφάσισε να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο στο χωριό του και μάλιστα παρουσία καλεσμένων.

Όπως ωστόσο λέει συγγενής του ζευγαριού που βρέθηκε στον γάμο, οι καλεσμένοι δεν ξεπερνούσαν τους 50 ενώ δεν πραγματοποιήθηκε και κανένα γλέντι, με τους κατοίκους όμως της περιοχής και τον ιερέα που τέλεσε το μυστήριο, να έχουν αντίθετη άποψη.

Μιλώντας στο Mega, ο Θανάσης Ζεκεντές, δήμαρχος Λοκρών, σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή είναι ραγδαία.

«Σε μια βδομάδα σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν», λέει ο δήμαρχος και αποδίδει την αύξηση αυτήν στην «κόπωση του πληθυσμού από τα μέτρα και στην επανάπαυση και στην κακή νοοτροπία».

Σύμφωνα με τον κ. Ζεκεντέ, ο γάμος είναι ένα περιστατικό που οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων, αφού στην περιοχή έχουν βρεθεί καφετέριες οι οποίες λειτουργούσαν κανονικά, με τον κόσμο να μαζεύεται και να απολαμβάνει κανονικά τον καφέ του παρά την απαγόρευση.

«Η ατομική ευθύνη είναι το ζητούμενο», κατέληξε ο δήμαρχος.

Τα μέτρα που ισχύουν:

1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (εντός μόνο της ΔΕ Μαλεσίνας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).

2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της ΔΕ Μαλεσίνας για λόγους υγείας.

3. Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία ιχθυοπωλεία) φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.

4. Η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών (εκτός σχολείων ειδική αγωγής). Η διενέργεια μαθημάτων θα γίνεται μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλε-εκπαίδευση).

5. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

6. Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

7. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

8. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λοκρών για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της ΔΕ Μαλεσίνας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

9. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

10. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων ΔΕ Μαλεσίνας.

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί τη Δευτέρα 08-03-2021.

Πηγή: newpost.gr

 

Post Author: newzme