Μητσοτάκης vs Τσίπρας για Κουφοντίνα – Ο πολιτικός κίνδυνος για μέρες Γρηγορόπουλου – Εμφύλιος και μεταξύ δικαστών – Επί ποδός ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ

Μητσοτάκης vs Τσίπρας για Κουφοντίνα – Ο πολιτικός κίνδυνος για μέρες Γρηγορόπουλου – Εμφύλιος και μεταξύ δικαστών – Επί ποδός ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ

Κόκκινο χτυπάει η πολιτική και δικαστική κόντρα με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα και με φόντο τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας του καταδικασμένου για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Κορυφώνεται η πολιτική και δικαστική κόντρα, ενώ επιδεινώνεται η υγεία του αρχιτρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα που κάνει απεργία πείνας με αίτημα την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Δύο στρατόπεδα διαμορφώνονται στο πεδίο των αλληλοκατηγοριών. Των «συνηγόρων των θυμάτων» και των «υπερασπιστών των τρομοκρατών». Εκρηκτικό γίνεται το κοκτέιλ.

Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη. Διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στον εκβιασμό του Κουφοντίνα και να του επιτρέψει εκείνος να επιλέξει τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. «Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του» τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο NEWPOST. «Αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει» τόνισαν. «Αν υποχωρήσουμε τώρα ανοίγει ο ασκός του αιόλου. Αύριο ο κάθε βαρυποινίτης που θα έχει ένα αίτημα, θα ξεκινάει μια απεργία πείνας και θα πρέπει η πολιτεία να υποχωρεί. Όλοι αυτοί που μας παρακινούν να υποκύψουμε – και ο ΣΥΡΙΖΑ- θα πρέπει να σκεφτούν και τους συγγενείς των θυμάτων. Έντεκα αθώους δολοφόνησε».

Πολιτικές πιέσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΙΝ.ΑΛ, ΚΚΕ κλπ), παροτρύνουν την κυβέρνηση να βάλει πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή.

«Οι μόνοι που θέλουμε να σωθεί ο Κουφοντίνας στην πραγματικότητα είμαστε εμείς» δήλωσε κυβερνητική πηγή στο NEWPOST. «Οι υποστηρικτές του αναζητούν ένα σύμβολο για το «αντάρτικο των πόλεων» που θέλουν να ξαναστήσουν» συνέχισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να ποντάρει στην επανάληψη του Δεκεμβρίου του 2008, με την δολοφονία του Γρηγορόπουλου που κάηκε η Αθήνα και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα της κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτήν την φορά, όμως, έχουν γνώσιν οι φύλακες.»

Alert

Σε κάθε περίπτωση οι ημέρες που έρχονται θα είναι πολύ κρίσιμες. Οι επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε διάφορους στόχους (αστυνομικά τμήματα, τράπεζες, ΜΜΕ κλπ) πολλαπλασιάζονται. Η ΕΛ.ΑΣ και η ΕΥΠ είναι επί ποδός. «Υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια» υποστηρίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο NEWPOST. Κανείς, πάντως, δεν θα ήθελε να ξαναζήσει η χώρα τον Δεκέμβριο του 2008.

Δίλημμα;

Το δίλημμα τίθεται από πολλές πλευρές και είναι υπαρκτό, ανεξαρτήτως των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που μπορεί να υπάρχουν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του στο Facebook το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε ότι η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. «Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί», τόνισε. «Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν».

Η απάντηση ήταν άμεση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού. «Προνομιακή μεταχείριση και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» επισήμανε το γραφείο του πρωθυπουργού. Κατήγγειλε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαδήλωσαν υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα και φώναζαν το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». «Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα» ανέφερε το γραφειο του πρωθυπουργού. «Σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του» τόνισε. «Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν».

Εμφύλιος και στη Δικαιοσύνη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και αναφορικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία τόνιζε ότι «η δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια» και καλούσε την Πολιτεία να αλλάξει στάση καθώς κινδυνεύει η ζωή του Κουφοντίνα. Να ανακαλέσει την καλεί ο πρώην γενικός γραμματέας της Ένωσης, πρόεδρος Εφετών Νικόλαος Σαλάτας με επιστολή του. Τονίζει ότι κανείς δικαστής δεν θα έπρεπε να λάβει θέση «σε αυτή την εκκρεμή υπόθεση, η οποία αναμφισβήτητα έχει και πολιτικές προεκτάσεις». «Συνυπογράφω το από 26-2-2021 κείμενο των μελών της Ένωσης περί ανάκλησης της τελευταίας ως άνω ανακοίνωσης – Δελτίο Τύπου, με σκοπό ο Πρόεδρος της Ένωσης και οι υπόλοιποι της ομάδας του (άραγε συμφωνούν όλοι με τις τουλάχιστον άκαιρες αυτές τοποθετήσεις;) μήπως και καταλάβουν τον ρόλο τους και τον προορισμό τους» αναφέρει ο κ.Σαλάτας.

Οι συγγενείς των θυμάτων

Θέση πήραν και οι συγγενείς των δεκάδων θυμάτων νεκρών και τραυματιών, του τρομοκράτη. «Παρά το γεγονός ότι δολοφόνησε τους ανθρώπους μας, τον καλούμε να υποχωρήσει από το αίτημά του και να ζήσει» ανέφεραν σε ανακοίνωση τους. «Το να πεθάνει δεν θα φέρει κανέναν από τους δικούς μας πίσω» τόνισαν. Την ίδια στιγμή, όμως, επισημαίνουν ότι το Κράτος Δικαίου είναι ακρογωνιαίος λίθος της έννομης τάξης. «Δεν εκβιάζεται, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο οποίο να βασιστούμε όλοι εμείς, που σε αντίθεση με τον δολοφόνο, πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας της» τόνισαν. «Και κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς που κάνουν δηλώσεις και διαδηλώσεις για τον δολοφόνο: ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά».

Πηγή: newpost.gr

Post Author: newzme